Theatergroep Drift

Theaterseizoen 2011 - 2012

Lust.... Moord.... Bon Appetit

"De Kok, de Dief, zijn Vrouw en haar Minnaar"

Gebaseerd op de Peter Greenaway film "The Cook, the Thief, his Wife and her Lover"

Lust... Moord... Bon Appetit
 
Topcrimineel Albert Spica is mede-eigenaar van een restaurant, waar hij elke avond met zijn entourage dineert, filosofeert en de boel op stelten zet. Dit tot grote ergernis van masterchef Richard Boarst. Georgina, de vrouw van Albert, zit erbij en kijkt ernaar, tot haar blik valt op die mysterieuze man aan zijn eigen tafeltje die dineert en boeken leest. Onder de neus van Albert ontstaat een liefdesaffaire tussen de twee, geholpen door masterchef Richard. Als Albert hoort van deze liefdesaffaire is het restaurant te klein...

Gespeeld op:
Vrijdag 2 maart 2012, 20.30 uur
Zaterdag 3 maart 2012, 20.30 uur
Zondag 4 maart 2012, 15.00 uur

Theater Huis van Puck
Parkstraat 34A
Arnhem

Regie en Samenstelling
Harold Borger

Theatertechniek en Decor
Frank Hasper

Speler
Eefje Sigmond
Anne Adolfse
Jory Jagtenberg
Joris van den Ring
Petra Roelofs
Randolf Burgers
Erwin Maas
Loes Tiekstra
Bianca Hendriks
en gastspeler
Anita Walgemoet

Een terugblik...

 
Het begon allemaal met een spektaculaire opening. De handlangers van Albert rukken iemand uit het publiek (natuurlijk afgesproken, was gewoon een driftspeler), kleden hem uit en smeren chocladesaus, slasaus en meel over heen.
Dan kan het diner beginnen. Door een theaterstuk te maken dat zich afspeelt in een restaurant met echt eten, is dit een productie geworden met de meeste props ooit in het 22 jarige bestaan van Drift. Overigens ook een productie met de meeste spelers: de negen vaste spelers, een gastspeler en een speciale gastspeler. Deze laatste is een oud-speler van Drift die thans afstudeert aan de theateracademie De Trap in Amsterdam.
Terwijl het gezelschap dinert begint Georgina, onder de neus van haar man Albert, een verhouding met Michael. Beter is misschien, boven de neus van Albert. De liefdes, romatisch en zelfs erotische scènes tussen Georgina en Michael worden geprojecteerd op twee afzonderlijke schermen, die toch één film zijn.
 
Het geliefde stel kan ongemerkt doorgaan tot Albert ruzie maakt met de verkeerde persoon. Na veel mensen te hebben geschoffeerd en getreiterd, is het de beurt aan Adèle, de serveerster die een relatie is begonnen met Sprangler.
In een woordenwisseling vertelt ze over de relatie tussen Georgina en Michael.
Albert is razend en het stel moet op de vlucht. Ze duiken onder in het boekenmagazijn van Michael.
De verhouding tussen kok Richard, die het stel helpt en Albert is explosief. Bulderend loopt Albert weg met de woorden: Ik vermoord hem en dan vreet ik 'm op!
Door Pup, van het keukenpersoneel, op te wachten komt Albert te weten waar het stel uithangt. Pup moet wel eerst al zijn knopen opeten en zijn navel wordt bewerkt met een mes.
Als Georgina hierover hoort rent ze naar het ziekenhuis waar Pup ligt.
Michael wordt verrast door Albert en zijn handlangers die hem tegen de grond duwen en hem voeren met bladzijden uit zijn boek tot hij sikt.
Terug uit het ziekenhuis vertelt Georgina naast het levenloze lichaam van Michael het ware verhaal over haar en Albert en ze besluit om wraak te nemen.
Ze vraagt kok Richard of die Michael wil bereiden en Albert aan zijn woord te houden dat hij hem op zal vreten.
Onderbedreiging van een pistool moet Albert een stukje Michael proeven. Geogina spreekt dan de laatste woorden: Bon Appetite... dat is Frans. En ze schiet Albert neer.

APPLAUS

van links naar rechts: Loes Tiekstra, Bianca Hendriks, Anne Adolfse, Jory Jagtenberg, Eefje Sigmond, Anita Walgemoet, Thomas Groothuizen, Erwin Maas, Petra Roelofs, Joris van den Ring en Randolf Burgers.

Foto's: Jan van der Wees
eerste en derde foto: Carlos Mastenbroek
 

 

Afscheid van de Parkstraat en Regisseur

Sinds 1990 heeft Theatergroep Drift met 21 producties gestaan in het Parktheater / Huis van Park in de Parkstraat in Arnhem. In verband met de verhuizing van het Huis van Puck naar een andere locatie (volgend seizoen) is dit de laatste keer dat je Theatergroep Drift hier kan zien spelen.
Tevens is dit ook de laatste voorstelling van Drift huisregisseur Harold Borger, na ruim tien jaar en elf producties.

 


© 2002 - 2011 Theatergroep Drift